Friday, March 18, 2005

els cercadors a internet

Els cercadors és el mitjà de búsqueda més utilitzat pels usuaris d'internet per arribar a una web o a una informació. Cada cercador valora els paràmetres d'una manera diferent. Google, per exemple, valora que les pàgines tinguin links i referències, però d'altres cercadors valoren que hi hagi moltes vegades repetida la paraula sol·licitada. Tots els cercadors, però, tenen en compte el títol de les pàgines, la seva descripció i les seves keywords o paraules clau a l'hora de posicionar una parula a internet.
Posiconar a internet vol dir aparèixer entre els 30 primers resultats que mostren els cercadors i directoris. Tot és una qüestió de temps i rapidesa de navegació, ja que són pocs els internatues que arriben fins a la tercera pàgina de resultats. Els internautes acostumens a utilitzar termes concrets, de manera que la descripció i les paraules clau han de tenir la màxima relació possible amb el tema tractat a la web, per evitar resultats.
Les pàgines han de tenir una gran optimització, ja que el principal problema dels cercadors és que canvien constantment. Per això s'ha de tenir en compte la tecnologia empleada, l'estructura de fitxers, els metatags de les diferents pàgines , el format, la presentació, els continguts, pèro també les característiques de la web a l'hora de definir un posicionament, que pot ser en cercadors nacionals, reginonals, internacionals,....

Tipus de cercadors:
Generals
Temàtics
Metacercadors
Directori de links


Google és el cercador més utilitzat. Indexa les pàgines en funció de la seva popularitat, és a dir, el número de pàgines que fan referència a la teva. Moltes webs utilitzen el cercador google com ajuda als usuaris. Un altre tipus de cercador és A9, que mostra fotografies de les webs cercades. En canvi, Alexa és un cercador que fa la seva recerca en funció de la popularitat de les pàgines.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home